Lubojaty

Oficiální stránky obce Lubojaty a tvoje nebo moje :-)

Informace ke změně svozu popelnic na směsný komunální odpad v zimním období 2012


Žádost o vývoz popelnice na popel pro topnou sezónu 2012 naleznete ZDE.

V souvislosti se změnou obecně závazné vyhlášky č. 2/2012, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu, stavebního odpadu a o systému komunitního kompostování (dále jen „OZV“) došlo i k úpravě podmínek, za kterých bude prováděn vývoz popelnic v průběhu topné sezóny.

Před platností nové OZV probíhal každoročně v topné sezóně v místních částech města týdenní interval vývozu popelnic. Tento svoz byl původně určen tam, kde neměli obyvatelé domů možnost topit plynem a byli tedy odkázání na topení tuhými palivy, ze kterých vznikal velký objem odpadu, jenž se kapacitně nevešel do přidělených popelnic. Protože byl tento systém zneužíván a popelnice nesloužily k odkládání popela, nýbrž k odkládání komunálního odpadu s velkým podílem odpadu vytříditelného, přistoupilo město k úpravě OZV. Nová vyhláška umožňuje zohlednit případy, kdy nemovitosti topí tuhými palivy, ale nestanovuje automatický nárok na týdenní svoz všech popelnic v místních částech města. Místní části města byly takto zvýhodněny oproti obyvatelům města Bílovec, protože zde týdenní svoz v zimním období nikdy nebyl realizován bez ohledu na to, jak jednotlivé nemovitosti řešily své vytápění.

Upozorňujeme na skutečnost, že k přihlášení týdenního vývozu popelnice je nutné vyplnit speciální formulář (a to každoročně), kdy na jeho základě bude po zhodnocení všech skutečností (např. kolik obyvatel domu má kolik popelnic, jak je nemovitost velká, čím je vytápěna, typ kotle atd.), přidělena nálepka k označení popelnice pro týdenní svoz.

Dále chceme připomenout, že stále má každý občan města možnost odevzdat svůj komunální odpad, a tedy i popel, do sběrného dvoru firmy SLUMBI na Opavské ulici bezplatně.

KATEGORIE - Archiv aktualit, Z činnosti osadního výboruŘíjen 22nd, 2012

Napsat komentář


Redakce lubojaty.cz si vyhrazuje právo mazat podle vlastního uvážení texty anonymní, urážlivé, agresivní, úmyslně komolené a také zjevné provokace.

function openCmp(event){ event.preventDefault(); event.stopPropagation(); scmp.open(); }}