Lubojaty

Oficiální stránky obce Lubojaty a tvoje nebo moje :-)

Kompostéry – zásady pro přidělování kompostérů občanům se spoluúčastí občanů a města



komposter

Rada města Bílovce na své 24. schůzi dne 18.12.2007 schválila zásady pro přidělování kompostérů občanům se spoluúčastí občanů a města. Smyslem této aktivity je podpořit třídění kompostovatelné složky odpadu z odpadu komunálního u jednotlivých domácností.

Zásady pro přidělování kompostérů občanům se spoluúčastí občanů a města

Spoluúčast občanů je 500 Kč.
Počet zakoupených kompostérů městem v roce 2008 je max. 300 ks

Schéma systému přidělování nádob:
Žádosti bude vyřizovat a schvalovat odbor finanční, který ověří, zda žadatel splňuje podmínky pro přidělení.

Podmínky přidělení kompostéru:
- žadatel je občan s trvalým pobytem na území města Bílovce
- žadatel je vlastníkem nebo nájemcem pozemku na území Bílovce nebo jeho místních částí
- žadatel není dlužníkem města Bílovce
- není vyčerpána limitovaná kapacita kompostérů.

Úhrada části nákladů spojených s pořízením městem dotovaného kompostéru (spoluúčast občana) bude provedena v kanceláři paní B. Rychlíkové na odboru finančním, v případě platby platební kartou i na pokladně správního oddělení. Vlastní žádost musí být podaná rovněž u paní B. Rychlíkové, která ověří na místě splnění podmínek žádosti a vydá potvrzení o přidělení kompostéru. Kompostéry budou následně vydávány Městským úřadem Bílovec.

Postup při přidělování domácích kompostérů
1. Zájemce o domácí kompostér vyplní v termínu od 1.4.2008 na Městském úřadu Bílovec, ul. 17. listopadu 411, odboru finančním v kanceláři p. B. Rychlíkové formulář „ Žádost o poskytnutí domácího kompostéru K 390“.

2. V případě, že budou splněny požadované podmínky, které ověří p. B. Rychlíková, bude
žadateli předána potvrzená žádost.


3. Žadatel následně zaplatí část nákladů spojených s pořízením obcí dotovaného kompostérů, a to ve výši 500,-Kč, kdy při platbě předloží potvrzenou žádost. Jelikož je počet kusů kompostérů omezen je nutné dodržet požadovaný postup, a to z důvodu možných komplikací při vrácení zaplacené částky. Platbu lze provést přímo v kanceláři p. B. Rychlíkové na odboru finančním nebo v případě platby platební kartou v pokladně oddělení správního. Pokladní hodiny jsou Po a St 8:00 - 17:00 hod, Út a Čt 8:00 – 11:00 hod, 12:00 – 14:00 hod., Pá 8:00 – 12:00 hod.

4. Žadatel po zaplacení kompostéru ve výši 500,-Kč obdrží kopii dokladu o zaplacení, která je nedílnou součástí žádosti a následně bude informován o možnosti si vyzvednout kompostér. První termín je stanoven na 1.4.2008.

Žádost o poskytnutí domácího kompostéru K 390

1 ) žadatelem může být pouze osoba s trvalým pobytem v Bílovci a jeho místních částí – Lhotka, Lubojaty, Ohrada, Stará Ves, Výškovice, Bravinné
2) žadatel musí být vlastníkem nebo nájemcem pozemku v k.ú. Bílovec-město, Bílovec-Dolní Předměstí, Bílovec-Horní Předměstí, Labuť u Bílovce, Radotín u Bílovce, Bravinné, Stará Ves u Bílovce, Lubojaty, Výškovice u Slatiny

Co jsou to kompostéry?
Asi třetina odpadů produkovaných v každé domácnosti je tvořena bioodpadem – jedná se např. o zbytky z kuchyně, posekanou trávu, listí ze stromů, ořezané větve, sáčky od čaje, kávu apod. Obvykle to vše končí v koši, v popelnici a nakonec na skládce a přitom tyto suroviny mohou posloužit k výrobě domácího hnojiva. Optimálním řešením je domácí kompostování a jednou z variant je právě domácí plastový kompostér.
Kompostér je ideálním pomocníkem při kompostování. Je vyroben z recyklovaného plastu, nádoba kompostéru nemá dno (z důvodu volného styku s půdou a přístupu mikroorganismů, červů a žížal). Je opatřen víkem s otočným ventilem pro regulaci prostupu vzduchu, bočními dvířky pro vyjímání kompostu a otvory sloužícími k provzdušňování.
Kompostér K 390 o objemu 400 litrů v černé nebo zelené barvě má výšku 110 cm, základna o rozměru 66x66 cm, hmotnost 13 kilogramů a měl by plně postačit pro běžné domácnosti a zahrádky. Dodává se ve složeném stavu v kartonové krabici o rozměrech 60x 22x73 cm.

Běžná cena : 1039Kč
 

KATEGORIE - Archiv aktualit, Zahrádkářské akceLeden 24th, 2008

Napsat komentář


Redakce lubojaty.cz si vyhrazuje právo mazat podle vlastního uvážení texty anonymní, urážlivé, agresivní, úmyslně komolené a také zjevné provokace.

function openCmp(event){ event.preventDefault(); event.stopPropagation(); scmp.open(); }}